1. Een bedrijfsplan schrijven van de eigen leerwerkbedrijf/ zorgboerderij.

Op een leerwerkbedrijf/zorgboerderij is het van belang een goede balans te vinden tussen het bieden van goede zorg aan de deelnemers, een goed agrarisch product en een financieel gezond bedrijf.

Het schrijven van een goed bedrijfsplan is een goede manier om inzicht te krijgen op alle drie de facetten van het bedrijf. Zo krijgt u grip op de resultaten van het voorgaande jaar en kunt u gerichter beslissingen nemen voor de toekomst, een visie ontwikkelen en de voortgangscontrole houden.

Het is belangrijk dat de zorgboer(in) kan verwoorden welke zorg-, werk- en leermogelijkheden er aangeboden kunnen worden. Zowel naar de deelnemers als naar verwijzers en gemeenteambtenaren.

In de inleiding van een bedrijfsplan wordt helder geformuleerd welk zorgproduct er af genomen kan worden door deelnemers. Waar onderscheidt deze zorgboerderij / leerwerkbedrijf zich in van andere zorgboerderijen / leerwerkbedrijven?

In de beschrijven van de verschillende bedrijfstakken wordt helder per bedrijfstak welke zorgresultaten en welke bedrijfsresultaten er zijn. Na analyse van de zorg- en bedrijfsresultaten is het mogelijk om tot aanpassingen te komen. Met als doel het verhogen van zorgresultaten die ten gunste zijn van de deelnemers en maatregelen die de efficiëntie bevorderen per bedrijfstak.

Voor deze cursus is het handig tijd in te ruimen voor huiswerk. Dit met als doel het bedrijfsplan klaar te maken.

 Duur:                                 2 dagen op 7 + 14 oktober 2016
 Deelnemers:                      5 tot 8 personen.
 Prijs:                                  € 350,= (excl. BTW) inclusief studiematerialen.

 


Sebraine Meijerink
 06 26738172

Adres

Sebraine Meijerink

Kaart

Nijlande